top of page

Pilates Reformer en Chair

Reformer en Chair

Als je de Reformer voor het eerst ziet is het even wennen. Het is een soort bed en frame met veren, touwen en lussen. Pilates op dit soort apparaten; Reformers, wint in razend tempo aan populariteit. Zowel bij bekende voetballers als modellen.

David Beckham, Robin Persie, Doutzen Kroes, Kate Hudson en Victoria’s Secret modellen zweren erbij.

Ontstaan in de eerste Wereldoorlog

Pilates is alles behalve nieuw. Joseph Pilates bouwde tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn bed om tot

trainingsapparaat. Hij gebruikte bijvoorbeeld de springveren voor zijn trekoefeningen. Na de oorlog

verhuisde Pilates naar Amerika en opende hij een studio in New York waar hij zowel op de mat als op

de reformer pilates lessen gaf en de chair ontwikkelde.

 

 

Je lichaam opnieuw vormen

Pilates heeft over een langere periode een grote impact op je lichaam. De naam reformer betekent letterlijk:

re-formen, het lichaam opnieuw vormen. Je doet specifieke oefeningen op een apparaat met een bewegend platform waarop je ligt, zit en staat in verschillende houdingen. Daarbij werk je met weerstand door de springs (de veren) die aan het platform zijn bevestigd. Die springs zijn eigenlijk de magie van de reformer, want daardoor leer je diepe connecties in je lijf voelen ze helpen je je korte spieren te stretchen en je hele core sterker te maken en te stabiliseren. Je voelt je langer en lichter, je beweegt soepeler en je lijf voelt geweldig!

Pilates Chair

De Pilates Chair is een uniek design. Het ziet eruit als een box waar je op kan zitten maar het is veel meer dan dat! Er is een bewegend deel, een pedaal, aan bevestigd met veren waarbij je de weerstand kan veranderen. Hiermee maak je je oefeningen extra uitdagend. Ultieme training voor je core. Je hebt al je aandacht en concentratie nodig bij wat je lichaam aan het doen is, een body and mind training. Er is behoorlijk veel uitdaging qua kracht en controle. Gesetteld in New York ontwierp Joseph Pilates met de Chair het eerste fitnessapparaat voor thuis. Klein en compact en in die tijd ideaal voor in de kleine appartementen in New York. De Pilates Chair is net als de Reformer een ingenieus ontwerp en tijdloos gebleken.

horseback.jpeg
bottom of page